10 november 2019

KBO reis naar Winterberg

Met uiteindelijk 26 personen (van de 30) vertrekken we op zondagmorgen richting Winterberg.
Onze chauffeur is alweer een jonkie (22): hij komt wat onzeker over want hij vervoert meestal studenten.
Maar nu mag hij – voor de eerste keer – met (bijna allemaal) opa’s en oma’s op stap en dan is de onzekerheid snel over.
Jim brengt ons veilig naar de plaats van bestemming: der Brabander voor velen een bekende favoriet. Bovendien is het hotel grondig vernieuwd en er is zelfs een verwarmd buiten zwembad.
Maar ook binnen is van alles te beleven en ontdekken. En iedere avond is er wel iets te doen: een dansavond, bingo, fakkeloptocht, een fantastische diner show en natuurlijk onze favoriet: de Quizzz!
We doen met z’n allen fanatiek mee en weten zelfs de 6e, 7e en 10e plaats (van de 30 teams) te bereiken. En dat Jim, onze chauffeur niet alleen goed kan rijden maar ook erg slim is bewijst zijn 2e plek in de quiz.
En dan zijn er nog de uitstapjes: een altijd leuke boottocht over de Biggesee, bezoek aan een Curioseum, waar we de meest bizarre dingen te zien krijgen. Ook staan er een soort van pyramides op het programma. Het hoogtepunt daar (voor sommigen dan) is het kijken door een Virtual reality bril, wat simpelweg betekent dat je een “bril” op zet en dan sta je ineens in de ruimte tussen de planeten.
En kan je bijvoorbeeld, een van de mensen horen roepen: ik wil nu naar de maan. Echt een unieke belevenis.
Behalve de prachtige omgeving is ook het stadje Korbach leuk en Soest, waar we op de terugweg een heel bijzondere, en lekkere lunch krijgen voorgeschoteld.
Als afsluiter en inbegrepen bij de prijs: een etentje bij de Pastorie in Zeeland maar dat is dan helaas ook het einde van de reis.
Rond 8 uur arriveren we allemaal gezond en wel op het Europaplein waar het thuisfront ons staat op te wachten. We kunnen terug kijken op een geslaagde, maar vooral een gezellige reis!!
Om foto’s hiervan te bekijken, klik op